Home  |  Beeldend werk  |  Rosemarijn  |  Contact
 

Start LICHTER

Als ik mijzelf echt ken, dan ken ik God en dus is de wereld LICHTER.

De expositie LICHTER is in mei 2016 voor het eerst te zien geweest in de Lebuïnuskerk in Deventer en was daar een groot succes. Daarna is het geheel van 2 juli tot en met 28 augustus 2016 tentoongesteld in de Dorpskerk van Terwolde, zie de beide posters.

De inspiratie voor deze expositie komt uit twee bronnen: de afbeeldingen op de grafstenen van de Lebuïnuskerk en mijn bahá'í-achtergrond.

Tijdens het wandelen door de kerk kwamen bij het zien van deze afbeeldingen bahá'í-teksten omhoog die ik ooit gelezen of gehoord had. De grafsteenafbeeldingen zijn zo nauwkeurig mogelijk overgenomen, de teksten zijn op een onopvallende manier in het beeld verwerkt. Onopvallend, want deze Woorden van God zitten als een trilling door de hele schepping heen verweven. Ze vallen niet op, alleen misschien als je wat beter kijkt. De combinatie van deze twee elementen zorgt voor een nieuwe betekenis. Al is er in elk werk wel een intentie gelegd, toch staat de betekenis niet vast, zij wordt bepaald door wat het in de kijker teweeg brengt.

Tijdens de exposities in 2016 hingen de objecten op een zwarte achtergrond, waardoor de kleuren extra goed uit­kwamen. Het materiaalgebruik is zeer divers maar in alle objecten zijn acrylverf en strijkkralen verwerkt.


Keuzepagina beeldend werk  |  Keuzepagina foto's
www.rosemaris.nl, website van Rosemarijn Mulder
Laatste versie: maandag 12 juni 2017